Over Fable Forge

Fable Forge is opgezet door een vriendengroep die graag een eigen regelsysteem en hun ideeën in de LARP-wereld willen neerzetten. Alle organisatieleden hebben zelf ook gespeeld en gemonsterd, waarna zij het tijd vonden om zelf een LARP te beginnen.
Als organisatie vinden we het heel tof en leuk dat je op onze site komt en interesse toont voor ons LARP-evenement. Wij hebben als organisatie onwijs veel zin om spelers en monsters te verwelkomen en een gaaf evenement te laten beleven. In de hoop jullie net zo enthousiast te maken als wij zijn, zetten we hieronder onze speerpunten als organisatie even op een rij.

Wij zijn ervan overtuigd dat naar een LARP gaan, bedoeld is om het leuk te hebben. Ons alomvattende doel is ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft en een tof evenement heeft. Of dat nu betekent dat we calls moeten maken over dronken alchemisten die proberen wat lol te hebben, of dat we juist enorm krachtige NPC’s in moeten zetten om de groep vechters gaaf spel te bieden maakt voor ons niets uit. Iedereen hoort een tof evenement te hebben.

Wij zijn een flexibele LARP waarbij de spelers bepalen waar het verhaal uiteindelijk naartoe gaat. Besluiten jullie rechts te gaan waar wij het liefste hadden dat jullie naar links gingen, dan zullen wij daar als SL op in moeten spelen. De speler staat centraal.

De wereld en de wezens hierin, reageren op wat de spelers doen of gedaan hebben. Iedere actie kan gevolgen hebben op korte en lange termijn.

Ook de alledaagse handelingen zoals ingrediënten zoeken in het bos, IC geld verdienen, avondeten of ambachten uitoefenen hebben hun eigen specifieke spelelementen. Dit kan ook speciale IC vaardigheden of voorwerpen opleveren.

Vrijheid staat bij ons voorop, we willen karakters zoveel mogelijk aanmoedigen om te groeien en te levelen op de manier die zij willen. Ons regelsysteem is zo gemaakt dat er erg weinig beperkingen zijn. Mocht je toch tegen een dergelijke beperking aanlopen, kan er altijd overlegd worden met het SL-team.

Als speler of NPC kun je ook altijd zelf bijdragen aan Fable Forge door input te leveren. Na evenementen wordt gevraagd naar feedback, maar ook tussen de lives door kun je toffe plotideeën, zelfbedachte spreuken, verhalen en legendes aanleveren bij ons. Wij zullen dan kijken of deze bruikbaar zijn binnen de setting. Daarnaast bekijken we dan ook de achterliggende gedachten & metafysica en wie weet mag je in de loop der tijd ineens vechten tegen jouw eigen monsterlijke creatie, of vind je IC een boek met de legende die je zelf bedacht hebt. Mocht je hier interesse in hebben, stuur dan een mail naar sl@fableforge.nl
voor de exacte uitleg.

Wij streven naar heldere communicatie tussen deelnemers (Spelers en NPC's) en de organisatie (De SL’s en eventuele extra helpende handen). Om die reden kun je buiten de evenementen altijd naar ons mailen en tijdens evenementen ook een aangewezen persoon benaderen voor vragen, opmerkingen, problemen of andere IC en OC zaken. Zie hiervoor onze contactpagina.