Spel informatie

Fable Forge is een High Fantasy, High Magic LARP (Live Action Role Playing). Dat houdt in dat mensen een rollenspel spelen, waarbij je in een verhaal meespeelt. Waar het verhaal plaatsvindt heet ook wel de ‘setting’. Bij Fable Forge is de setting Middeleeuws. In deze omgeving speel je een personage dat meedoet aan het verhaal. Het doel hierbij is dit personage zo goed mogelijk uit te spelen.

In de LARP wereld zijn er doorgaans twee mogelijkheden om aan een evenement mee te doen: zelf spelen of NPC'en/monsteren.

Als je gaat spelen, maak je in de spelwereld een personage en beleef je het verhaal vanuit de ogen van je personage. In de Middeleeuwse setting zorg je dan zelf voor de aankleding van je personage. Het personage waarmee je speelt is doorgaans hetzelfde voor meerdere evenementen. Hoe je een personage binnen Fable Forge kunt opbouwen, kun je hier in het regelsysteem zien.

Wanneer je gaat monsteren, ben je een onderdeel van het verhaal wat de spelleiding heeft bedacht. Als bijvoorbeeld een handelaar langs het dorp komt, die maar even in het dorp blijft, kan deze gespeeld worden door een NPC (Non Playable Character). Jij hebt dan interactie met de spelers, waarmee je kunt onderhandelen en ze dingen kunt verkopen. Zo kunnen ook ingewikkelde missies worden opgezet, waarbij jij zorgt dat het verhaal ontstaat voor de spelers. De organisatie zorgt in dit geval dus voor het verhaal, maar ook voor de kleding e.d.

Voor een uitgebreide uitleg kun je het beste het volgende bekijken; https://nl.wikipedia.org/wiki/Live_action_role-playing_game.

Wil je meer weten over de setting van Fable Forge, ga dan naar deze pagina: setting