Algemene informatie

Als je gaat spelen bij Fable Forge weet je het volgende:

- Op Vitus heeft iedereen een ziel die na ongeveer 100 jaar stopt met werken. Men gaat dan dood. Dit lijkt hetzelfde te zijn voor alle rassen. Sommige mensen leven net iets langer of korter maar er zijn legendes over personen die wel 200 jaar of ouder werden.

- De levensduur van je ziel lijkt korter te worden als men veel slechte daden doet in zijn leven. Omgekeerd lijkt men wat langer te leven als men goed leeft.

- Omdat de ziel zo belangrijk is voor al het leven, is bijna iedereen tegen magische experimenten met de ziel. Zo zijn er experimenten waarbij bijvoorbeeld de ziel uit iemand wordt gehaald en overgeplaatst in iets anders taboe. Ook wezens zonder ziel maken is nogal uit den boze.

- Sommige personen worden “Paragon” genoemd. Dit zijn personen met een extra speciale ziel en ze bezitten krachten die andere personen, zelfs magiërs, niet hebben. De krachten van een Paragon wisselen echter ontzettend. Er wordt gesproken van leiders die de kracht hebben om hele bergen met de grond gelijk te maken of meren te legen.

- Het is niet vanzelfsprekend dat verschillende rassen met elkaar samenwerken. Er wordt veelal gedacht dat het eigen ras het enige goede ras is omdat die dezelfde “natuur” deelt. Het komt wel steeds meer voor dat rassen gaan samenwerken om elkaars sterke punten te gebruiken.

- Magiërs zijn vrij normaal in de wereld. Als men geboren is met het talent om magie aan te sturen dan kan hij getraind worden om dit te gebruiken. Magie gebruiken gaat via de ziel en deze is capabel om een bepaalde hoeveelheid energie te sturen die uit te drukken is in mana. Als iemand die energie gebruikt heeft dan komt die energie vanzelf weer terug na genoeg rust. Verder weet men dat met magie van alles mogelijk is, Vuur uit handen schieten, emoties veranderen of zelfs doden weer te laten lopen. Vaak wordt aangenomen dat als iets niet te verklaren is dat het wel door magie zal komen.

- Er zijn 3 grote geloofsbewegingen in de wereld. Solus, Lunas en de Babayanen. Kort gezegd staan die voor geloof in de Zon, geloof in de maan, geloof in je eigen ziel.

- Het begin van Fable Forge speelt zich af in 'huis Stoïk', in huis Stoïk wordt er zo veel mogelijk samengewerkt in tegenstelling tot sommige andere 'huizen'. Huis Stoïk bevindt zich in Undek, zie hiervoor de landkaart.