Fixan

Fixan

Geloof: Babayanisme
Leider: Hoofdmeester Baedor Karfmis (Gnome)
Economisch: Gemiddeld
Militair: Zwak
Klimaat: Poolklimaat

Fixan is een land waarin je eigen intellectuele capaciteit bepaald hoe belangrijk je bent. De vele academies van dit land proberen de mysteries van de wereld te ontrafelen. De Hoofdmeester van de centrale universiteit heeft een senaat en deze bestuurt, naast de centrale universiteit, ook het land. In het land wordt geloof in godheden gezien als een teken van domheid, desondanks wordt er wel onderzoek gedaan naar goden. Hoofdstad: Skildarvo. Deze stad is het middelpunt van Fixan, ondanks dat het op de meeste noordelijke punt van het land ligt. Deze stad bestaat voornamelijk uit de universiteit van Fixan en de campus daarvan. De Hoofdmeester en senaat leven in deze stad alsmede iedereen die een soort van diplomatieke relaties met Fixan probeert te onderhouden.

Hoofdstad: Skildarvo. Deze stad is het middelpunt van Fixan, ondanks dat het op de meeste noordelijke punt van het land ligt. Deze stad bestaat voornamelijk uit de universiteit van Fixan en de campus daarvan. De Hoofdmeester en senaat leven in deze stad alsmede iedereen die een soort van diplomatieke relaties met Fixan probeert te onderhouden.

Bekende plaatsen

Qurpla is een rijke stad waar vooral onderzoek wordt gedaan naar de zee en het ijs dat gevonden kan worden in de zeeën. Er wordt gezegd dat iedereen die geen toegang kan krijgen tot de universiteit, aansluiting zoekt bij de onderzoeken in Qurpla om zichzelf alsnog te kunnen bewijzen.

Lovostor is de oorlogsacademie van Fixan. Hier worden soldaten, magiërs en ambachtslieden getraind voor de oorlog. Hoewel Lovostor officieel geen legerbasis is, zijn er veel soldaten gelegerd. Pilkardan is de enige echte militaire basis van Fixan. Vaak worden kinderen uit Fixan, die gedisciplineerd moeten worden, hier naartoe gebracht.

Upvalmir is een dorp waar een groot landhuis centraal staat. In het landhuis worden bijzondere bijeenkomsten gegeven. Volgens de traditie worden er elke 30 jaar 4 gezinnen uitgekozen die zorg dragen voor het landhuis en de bijeenkomsten.

Bunar is de stad voor mijnbouw in Fixan. De ijskoude en hoge bergen verbergen vele bijzondere materialen die de universiteit maar al te graag bestudeerd. Veel van de inwoners die niet geleerden zijn, worden hier aan het werk gezet.

Triinar is de grootste havenstad van Fixan. Vanuit Triinar gaan de boten naar Upvalmir en wordt de handel met Kukanon onderhouden.

Sulamar is een voorstad van Qurpla. In de voorstad wonen de wezens die niet zoveel hebben met de onderzoeken van het land. Het merendeel van het dorp vervult een simpel ambacht en neemt er genoegen mee dat ze het land assisteren door het te voorzien van eten.

Novalar is het onderzoekerseiland van Fixan. Sommige experimenten zijn dusdanig gevaarlijk dat deze niet uitgevoerd mogen worden op het vasteland. Novalar is de stad waar onderzoekers verblijven, terwijl ze bezig zijn met experimenteren. Vanwege de experimenten is in de stad ook een redelijke hoeveelheid soldaten gestationeerd.