Harukinya

Harukinya

Geloof: Lunas
Leider: Keizer Aliamos Gaventrimal (Half-elf)
Economisch: Sterk
Militair: Sterk
Klimaat: Landklimaat

Samen staan wij sterk, dat is het motto waarmee de keizer van Harukinya regeert. De keizer was onder de eerste wezens op Vitus die begon met het verenigen van volkeren om gebruik te maken van elkaars goede capaciteiten. Het land is groot geworden door vrijwillige aansluiting van andere volken die het idee hadden dat ze wel iets konden halen bij de steeds groter wordende alliantie. De keizer regeert met een ministerraad en deelt het land op in provincies. Daar is een provinciebestuurder aangesteld die terug dient te rapporteren aan de keizer. In het land wordt vooral Lunas aangehangen, omdat de keizer daar allerlei evenementen voor organiseert.

Hoofdstad: Amulaswa. Vanuit deze grote stad, met in het midden een enorm huis, wordt Harukinya bestuurd door de keizer en zijn ministerraad. Alle ministers zijn verplicht om hier te wonen, zodat de keizer korte lijnen kan houden voor het bestuur van het land.

Bekende plaatsen

Odullawa is een voornamelijk militaire stad die Zumashi en Hilumashi bevoorraad. In de stad worden de militairen ook getraind. Vanwege de nabijgelegen bergen, voorziet deze stad zichzelf qua ruwe materialen voor het maken van wapens.

Pilvalawa is de enige stad van Harukinya die aan de zee ligt. De stad is erg welvarend, omdat hier alle goederen en personen langskomen die niet over het land binnen kunnen komen. Omdat de stad relatief afgelegen ligt van de andere grote steden van Harukinya, is de stad veelal op zichzelf aangewezen.

Zumashi is een grenspost waar voornamelijk militairen en mijnwerkers leven. Deze grenspost is tevens het laatste rustpunt voor hen de die bergen richting Bwonor willen trotseren.

Hilumashi is een grenspost waar voornamelijk militairen en mijnwerkers leven. Hilumashi fungeert als eerste plaats waar de meeste vluchtelingen en/of deserteurs uit Gugnir aankomen. Hiervandaan worden ze verder geholpen naar een andere plek in Harukinya.

Yilimashi is een stad die onder andere dient als opslag voor goederen vanuit en naar Pilvalawa. Tevens is dit de laatste stad voor hen die een bedevaart doen naar Lunalai. Door de vele gelovigen in deze stad, wordt het ook wel het verlichte middelpunt van Harukinya genoemd. Veel nieuwe technologie├źn voor Harukinya komen uit Yilimashi.

Karumura is een multifunctionele stad. De landerijen om Karumura worden gebruikt voor landbouw. In de heuvels worden belangrijke mineralen gedolven en het fungeert als de belangrijkste stad voor de handel met Leriza. De stad heeft daarnaast ook een groot aantal soldaten gestationeerd om te kunnen reageren op eventuele aanvallen uit Monla of Leriza.

Lunalai is een bedevaartstad waar voornamelijk priesters wonen. Alle belangrijke personen worden hier begraven in een tombe en meerdere evenementen worden hier georganiseerd uit respect voor Lunas.

Umalai is een stad die afgezonderd is van de rest van Harukinya. Harukinya houdt zich niet actief bezig met deze stad. De stad erkent en volgt de wetten van de keizer, maar vrijwel niemand in Harukinya heeft contact met personen uit Umalai.