Monla

Monla

Geloof: Solus
Leider: Koning Mian Purlz (Half-Kat)
Economisch: Sterk
Militair: Zwak
Klimaat: Zeeklimaat

In dit land draait het leven vooral om de zee. Het land heeft het zeegebied tussen Undek, Kukonon, Gugnir en Leriza min of meer onder controle. Niet dat het de andere landen dwarszit, maar de andere landen weten allemaal dat ze het op het water nooit van Monla zouden winnen. De grenzen over het land zijn door Monla volledig dichtgegooid, vanwege de oorlogen waarin de aangrenzende landen verkeren en het wilt graag neutraal blijven. Deze grenzen wordt bewaakt door een aantal kleine legers, aangevoerd door sterke Paragon. Het land wordt bestuurd door een koning met zijn ministerraad.

Hoofdstad: Ivarli. Deze havenstad is de kracht van Monla. Hier worden goederen verhandeld en vanuit deze stad wordt veel handel naar Kukanon, Gugnir, Leriza en Harukinya gereguleerd, omdat het aan de zee midden tussen deze landen gesitueerd is. De stad wordt streng gereguleerd.

Bekende plaatsen

Avilkandur is een grote havenstad en tevens een fort wat goed bewapend is, waardoor er veel controle op de zee richting Gugnir is. Deze stad wordt veel minder streng gecontroleerd door de koning en staat bekend als een echte multiculturele stad met een grote onderwereld.

Minvold is een middelgrote havenstad waarvandaan voornamelijk overschot vanuit Jangu verscheept wordt.

Jangu is het landbouwhart van Monla. Praktisch alle materialen die nodig zijn voor bouw of het leger komen hiervandaan. Dit is tevens de stad die het leger van Monla bevoorraad.