De setting

Onze setting is een fantasierijke setting met alle dingen die daarbij horen. Zo vind je in onze setting bijvoorbeeld meerdere soorten magie (chaos en aspecten), krachten die vanuit de ziel komen genaamd Paragon maar ook ambachten, alchemie, vechtersvaardigheden en kennisvaardigheden. Deze vaardigheden zijn allemaal even belangrijk voor het spel als geheel. Zelfs de sterkste vechter zal immers gewoon moeten eten. Waar de boer zijn land prachtig kan verbouwen, heeft hij wel de bescherming van de vechter nodig om zijn grond ook te kunnen behouden.

Daarnaast zit de wereld vol met mysteries, artefacten, geheimen en andere boeiende wezens. Ook zijn er natuurlijk andere groepen die hun stempel op de wereld willen drukken. Sommigen zullen graag willen handelen of helpen, anderen zullen de spelersgroep willen verjagen of doden en alles er tussenin.

De spelers zelf horen op dit moment bij "huis Stoïk". Dit huis staat voor samenwerking tussen de rassen en vrijheid om zelf je lot te bepalen. De spelers bepalen zelf wie dit huis leidt, hoe het geleid wordt en hoe zij als huis tegenover de andere huizen hun plekje claimen. Over het algemeen is dit een 'Player-vs-Environment' setting, het huis van de spelers tegenover dat van de anderen. Soms kunnen bij onderlinge ruzies in een huis helaas ook slachtoffers vallen onder de spelersgroep('Player-vs-Player', PvP). PvP is dan ook toegestaan, zolang als het gaaf wordt uitgespeeld.